Artisti

ANemiko Art:n taustalla olen minä Anna Niinimäki. Olen vuonna 1984 syntynyt alunperin itseoppinut taiteilija ja kolmen lapsen äiti. Olen tehnyt taidetta eri muodoissa lapsuudesta asti ja nyt opiskelen FAI:ssa Taideteollisuusalan perustutkintoa ja valmistun vuonna 2024 Keramiikka-artesaaniksi.

Lapsuudessani ensin oli kuvataidekerho ja maalaus, sitten musiikkiluokka ja vuonna 2010 päädyin tanssin ja Burleskin maailmaan esiintyjäksi ja opettajaksi. Tämän myötä elämään tuli valokuvaus, esiintymisasujen ja rekvisiitan teko sekä isot lavasteet. Luovuus kukki niin lavalla tarinan kerrontana kuin esitysten visuaalisen puolen luomisena vuosina 2010-2020.

Mixed art tuli vähitellen vahvasti mukaan taiteen tekemiseen ja tauluihin ja veistoksiin alkoi myös ilmestyä eri tekniikoita ja materiaaleja. Näitä käytän myös nykyään paljon.

Keramiikka tuli elämääni mukaan jo lapsuuden kuvataidekerhossa ja kuvanveistoa harrastin teini-iässä jokusen vuoden. Oikein kunnolla innostuin savesta vuonna 2013 kun kävin ensimmäisellä Rakukeramiikan kurssilla. Vuonna 2020 hankin lopulta oman uunin ja tein autotalliini oman keramiikkapajan ja vuonna 2022 aloitin Keramiikka-artesaaniopinnot Forssan Ammatti-instituutissa.

ANemiko Art kehittyi poikani nimen taustasta (Enico). Japanissa Emiko tarkoittaa iloista lasta (Enico puolestaan siunattua lasta) ja poikani nimi oli tästä kehitetty. Emiko oli mielestäni oikein sopiva kuvaamaan taidettani ja kun lisäsin sen eteen omat nimikirjaimeni (AN), syntyi ANemiko Art. Itsekin olen edelleen varsin iloinen lapsi 😁 Nimi oli mielestä sen verran outo, että kaikessa outoudessaan aivan ihana. Japani ja Aasian maat kulttuureineen muutenkin ovat sydäntäni lähellä, joten nimi tuntui minulle sopivalta taiteeni edustamiseen.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close